LESMATERIAAL OVER DUURZAAMHEID

LeerLevels breidt uit, deze keer voor iedereen! Onlangs is een nieuw team gestart, met als doel het ontwikkelen van lesmateriaal over de klimaatcrisis en duurzaamheid, als onderdeel van onze samenwerking met de Amsterdam University of Applied Sciences

INTERDISCIPLINAIRE THEMA’S

We hebben ons tot nu toe gericht op natuurkunde-onderwerpen in het middelbaar en hoger onderwijs. Met dit nieuwe materiaal over duurzaamheid willen we laten zien dat LeerLevels breder inzetbaar is, juist ook voor interdisciplinaire thema’s. Het materiaal wordt geschikt voor docenten die hun lessen willen verrijken, maar ook voor individuen die meer willen leren over de grootste uitdaging van deze tijd. Nooit eerder was het zo belangrijk om onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen!

In onze leerdoelen worden verschillende kanten van de duurzaamheidscrisis belicht. Van de natuurwetenschappelijke tot de technische kant, van de sociale kant tot de politieke kant.

Op een visuele, modulaire manier maken we korte instructiefilmpjes die docenten in het hoger en middelbaar onderwijs in kunnen zetten. Bijvoorbeeld als voorbereiding op een college of om kennishiaten te dichten.

TEAMUITBREIDING

Voor het ontwikkelen van lesmateriaal m.b.t. duurzaamheid verwelkomt LeerLevels drie nieuwe teamleden: Jans Henke, Wouter Blankestijn en Toon Maassen. Zij brengen diverse achtergronden en kennis mee.

Eén van de leukere aspecten bij LeerLevels is dat ik enerzijds leerlingen feitelijke kennis over onder andere de klimaatcrisis aanbied, maar anderzijds ook hoop een maatschappelijk reflectievermogen bij hen te prikkelen. En ook probeer deze twee kanten met elkaar te combineren. Want om naar een groene én eerlijke wereld toe te werken, moeten we ook kritisch kijken naar hoe we de wereld nu hebben ingericht.
— Wouter Blankestijn

ZELF AAN DE SLAG MET DEZE CONTENT?

De content is voor iedereen gratis te bekijken.

Vorige
Vorige

LANCERING NIEUWE DOCENT-OMGEVING

Volgende
Volgende

LEREN VAN LEERLINGEN: FEEDBACK VRAGEN LOONT